Een vakantie naar Zanzibar is een vakantie naar ‘het paradijs van Afrika’. De zee is er adembenemend, de stranden hagelwit en het klimaat gewoonweg heerlijk. Een Zanzibar vakantie is even echt ontsnappen aan de werkelijkheid, is er even helemaal tussenuit. Je geniet er van de zon, de zee, van strand en zwemt er met dolfijnen.

Je betaalt met Tanzanian Shilling
Eerst maar eens wat praktische informatie over een Zanzibar vakantie. Het eilandje is 86 kilometer lang en slechts 36 kilometer breed en heeft een oppervlakte van 1464 vierkante meter. De vliegreis is alleszins te doen, binnen 8,5 uur ben je al van Nederland in Zanzibar, waar je overigens met de Tanzanian Shilling betaalt. Voor een euro krijg je overigens 2450 Tanzanian Shilling. Het is verstandig om voor je afreist voor je Zanzibar vakantie, je wel eerst informeert naar verplichte vaccinaties. Swahili is er de voertaal, tijdens je Zanzibar vakantie zul je echter merken dat de bevolking zich ook prima in de Engelse taal redt.

Zanzibar vakantie is stoom afblazen
Eenmaal op het eiland is het vooral genieten geblazen en blaas je echt even helemaal stoom af. Het eiland leent zich uitstekend voor een ‘luie’ vakantie met de hagelwitte stranden en de azuurblauwe zee, je kunt echter ook genoeg ondernemen in en rond Zanzibar. Zoals gezegd heb je met name aan de noordkant adembenemende stranden en stuit je aan de westkant zomaar op dolfijnen, die graag samen met je willen zwemmen.

Bezoek kruiden stad Stone Town
Een Zanzibar vakantie betekent dat je in elk geval een bezoek brengt aan Stone Town. Stone Town stond vroeger bekend als centrum van de slavenhandel. Nu is het een kruiden stad met heel smalle straatjes waar je continu de geur van kruiden ruikt, bepaald niet onaangenaam overigens.  Boek ook een kruidentour en belandt zo op een van de lokale kruiden plantages. Dan weet je ook meteen waar die geur vandaan komt. Uiteraard zwem je met of voeder je de dolfijnen en als je verstandig bent dan breng je zeker ook een bezoek aan Tanzania.

Maak een onvergetelijke safari in Tanzania
In
Tanzania is het goed toeven en maak je een niet te evenaren safari waarbij je oog in oog komt te staan met allerlei dieren die je voorheen slechts in de dierentuin zag. Een gids vertelt je alles over de dieren en andere wetenswaardigheden. Serengeti is wat betreft het maken van een safari overigens een aanrader, er zijn echter ook kleinere nationale parken waar je ziet hoe mooi de natuur kan zijn en dus nog steeds is.

Ook het eten is prima op Zanzibar
Het eten is ook al goed in Zanzibar en probeer tijdens je Zanzibar vakantie vooral ook eens enkele plaatselijke gerechten. Het zal je beslist niet tegenvallen. En anders eet je in een van de vele restaurants die Zanzibar rijk is het gewoon de bekende wereldgerechten. En wees gerust; ook op Zanzibar lust men een biertje en drinkt men thee. Wie écht iets bijzonders wil, die kiest dit jaar voor een Zanzibar vakantie.

Op Tanzaniaspecialist.com vind je alles over jouw ideale Zanzibar vakantie.

Vlag van Tanzania bedrukken?

Vlag van Tanzania hebben? Drukbedrijf is gespecialiseerd in het bedrukken van landen vlaggen

Toch geen zin in zo’n eind reizen?

Je kan ook gewoon een mooie reis binnen Europa boeken met VoetbalreizenXL. Zo kun je naar je favoriete club zonder zorgen!

Categorieën: Hotels

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder