Als je wilt beginnen met dronevliegen zal je een hoop moeten leren. Hoewel het misschien makkelijk lijkt is het in werkelijkheid vaak veel moeilijker om een drone goed te besturen. Je kan al het advies dus vaak wel goed gebruiken. Om deze reden hebben we 5 tips voor je beschreven voor als je wilt beginnen met dronevliegen.

Check je drone altijd grondig voor het vliegen

Controleer altijd voordat je de lucht in gaat je drone goed. Dingen waar je op kunt letten is de kalibratie van je kompas, of je batterij is opgeladen, of je propellers goed zijn bevestigd. Vaak kun je in de app ook al snel zien of er zaken niet goed zijn ingesteld.

Stel de Return To Home (RTH) hoogte goed in

Stel voordat je deze functie gaat gebruiken de hoogte goed in. Als je deze hoogte niet goed instelt dan zou je drone tegen een obstakel aan kunnen vliegen op de weg terug. Het is raadzaam om je drone boven de 120 meter terug te laten vliegen.

Check het GPS signaal

Om verzekerd te zijn van een veilige vlucht is het belangrijk dat je een goede GPS connectie hebt. Dit betekent dat je drone ten minsten met 10 satellieten verbonden is. Dit kun je vaak terug zien aan het GPS logo als hier 4 balkjes bij staan is er een sterke verbinding van kracht.

Laat de drone eerst even stil hangen

Als je begint met vliegen laat je drone dan eerst even stil hangen boven de grond. Doe dit ongeveer 30 seconden. Zo weet je zeker dat de drone stabiel is en dat je kunt gaan vliegen.

Kies de juiste locatie

Het is natuurlijk prachtig om mooie beelden te maken waenneer je een bootje huurt op het Tjeukemeer. Het wordt echter wat problematischer wanneer je drone in het water belandt. Zorg er daarvoor altijd voor dat de locatie geschikt is voor het vliegen.Laat de drone eerst even stil hangen

Als je begint met vliegen laat je drone dan eerst even stil hangen boven de grond. Doe dit ongeveer 30 seconden. Zo weet je zeker dat de drone stabiel is en dat je kunt gaan vliegen.Vlieg eerst in beginners modus

Op deze manier kun je voorkomen dat je te ver weg vliegt. Als je net begint met dronevliegen is het een stuk fijner als je de drone in je gezichtsveld kan houden. Zo kun je een stuk beter zien hoe de drone zich gedraagt.

Categorie├źn: Hotels

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder